Radix-Team help with the implementation of Local Cells for Integral Security, which brings together local authorities, local police and social workers with the purpose of monitoring and responding to cases of radicalisation and it also gives information sessions on the phenomenon of radicalisation in all its different forms.


Description générale:
Sinds 2019 is het Team uitgebreid en is het in de richting van een nieuw concept geëvolueerd: het Radix Team, dat is samengesteld uit een Back-Office en een Front-Office.
Aangezien radicalisering een onderwerp is dat tijdens de afgelopen jaren voortdurend geëvolueerd is, wat met name tot een toenemende ongerustheid met betrekking tot extreemrechtse ontsporingen geleid heeft, wil het Radix Team, naast de ondersteuning op het terrein, grondig werk leveren om opleidingen en tools uit te werken die voor de lokale actoren bestemd zijn, om hen te helpen om zich vertrouwd te maken met de materie, zodat ze deze thematiek in al haar facetten kunnen aanpakken.
Het team kan zo verder ondersteuning op maat aanbieden, in functie van de behoeften van de steden en gemeenten. Deze ondersteuning is aangepast aan de huidige uitdagingen.

Country: Belgium

Region / City: Brussels

Service Type : Institutional Coordination / Support

Contact Details : https://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/radicalisme/radix-team-de-evolutie-van-het-mobile-team, [email protected]

Areas Served , Languages Operating in: Belgium, Dutch and French

Type of  Organization : Government Body / Ministry of Interior

Reachout Capacity : Local

Relations with Law Enforcement Institutions: The organization gives information sessions on radicalisation to several police corps. But there is no structural cooperation with any Law Enforcement insitution.

Belgium Get Help for Exiting Militant Jihad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.